För kärleks skull – artister tillsammans för Syriens barn

I det unika musikprojektet För kärleks skull har ett stort antal kristna artister och musiker gått samman för att hjälpa barn på flykt från krigets Syrien. Artisterna har spelat in en skiva, avstår ersättning och låter all behållning från skivan gå till vård och utbildning för Syriens barn, via Erikshjälpen.

Det var låtskrivaren och musikern Peter Johansson från Bankeryd som kom med idén till För kärleks skull. Sedan hösten 2015 har kristna musiker och artister skrivit nya låtar och spelat in dem, i ett projekt som genomförs i samarbete med tidningen Dagen och Erikshjälpen. Många har berörts av flyktingsituationen och har nära relationer till människor som kommit som asylsökande till Sverige.

Michael Jeff Johnson är en av artisterna som medverkar på skivan För kärleks skull.
– Projektet känns väldigt självklart att engagera sig i. Det känns så kraftfullt när man går samman så här. Alla håller på med musik på varsitt håll, men att gå samman så här ger den där We-are-the-world-känslan. Jag såg en bild av en flicka i en tidning. Det satte igång en känsla av att ”ingen kan blunda nu”. Låten är en betraktelse som handlar om en försvarslös liten älskad människa som måste få känna omvärldens stöd, säger han till tidningen Dagen.

På skivan ”För kärleks skull” medverkar också bland andra Evelina Gard, Erik Tilling, Börge Ring, Martina Möllås, Jonas Sandwall, Terese Fredenwall, Jeanette Alfredsson, AnnaMaria Bergkvist, Cyndee Peters, Frank Ådahl och Johan Mauritzson.

Lördagen den var det releasekonsert på Gullbrannafestivalen för skivan För kärleks skull. Då sjöng och spelade flera av artisterna som medverkar på skivan.

Hit går pengarna
Överskottet från skivan går till Erikshjälpen som via ADRA Sverige/ADRA Syrien och Medair stöttar barn och familjer på flykt i Syrien och Libanon. Många syriska barn har förlorat upp till fyra års skolgång och många skolor har förstörts. ADRA arbetar med att ge barn som är kvar i Syrien trygga utbildningsmöjligheter. Lärare får också utbildning i psykosocialt stöd. I Libanon gör det stora antalet syriska flyktingar att den befintliga hälsovården blir hårt belastad. Via Medair förses hälsokliniker med kompetens, utrustning och personal.

Mer om Erikshjälpens arbete för barn på flykt från Syrien kan du läsa här!

Du måste installera Adobe Flash Player för att visa detta innehåll.

 

Mer om För kärleks skull kan du läsa i Dagen:

Hjälpen går till syriska barn på flykt

För kärleks skull tar form i studion

Johan både designar och sjunger på skivan För kärleks skull