Foto: Andreas Joakimson

Publicerad den 17 mar, 2017

Erikshjälpen blir insamlingspartner vid Landsjön Runt

När Landsjön Runt äger rum den 30 april vill arrangörerna att loppet ska bidra till en bättre värld. I samband med loppet kommer det att göras en insamling till barnrättsorganisationen Erikshjälpens arbete för barn som drabbas av krig och katastrofer.

Förutom insamlingen, där både deltagare och publik kan vara med och ge, kommer arrangörerna också att skänka tio kronor per deltagare till Erikshjälpen.
– Det känns fantastiskt kul att anordna en motionsdag för hela familjen och att även få vara med och hjälpa människor i nöd, säger Olof Broström, tävlingsansvarig för Landsjön Runt.

olof.jpgLandsjön Runt är ett landsvägslopp i vacker natur som springs eller genomförs på rullskidor. Loppet är cirka 12,5 kilometer långt och går runt sjön Landsjön i Kaxholmen utanför Huskvarna. Det finns också möjlighet att springa en kortare sträcka eller delta som lag och det finns två barndistanser.

– Alla deltagare i årets lopp är med och springer för barn i katastrofer. Redan vid deras första steg startar insamlingen och bara genom att delta går tio kronor per person till Erikshjälpens arbete för barn som till exempel tvingats fly från sina hem i Syrien. Loppet är en fantastisk möjlighet för alla som gillar att motionera och vill göra skillnad samtidigt! säger Victor Egerbo på Erikshjälpen.