Erikshjälpens praktikantprogram

Vill du lära dig mer om internationellt utvecklingssamarbete? Är du redo för en ny utmaning som innebär att du får erfarenhet av arbete inom en organisation som har fokus på barnets rättigheter? Är du mellan 20 och 30 år? Då ska du söka till Erikshjälpens praktikantprogram.

Målet med praktikantprogrammet är att du som praktikant ska få fördjupad kunskap och förståelse för utvecklingssamarbete med fokus på barns rättigheter och de utmaningar som ett arbete för långsiktig och hållbar utveckling innebär. Förhoppningen är också att ditt personliga engagemang för internationellt utvecklingssamarbete ska stärkas.

Erikshjälpen strävar mot att du som praktikant genom praktikantprogrammet ska känna att du utvecklas och får nya kunskaper oavsett om du nyss slutat gymnasiet och är ny på området eller har en universitetsexamen och vill få kvalificerad erfarenhet av utvecklingssamarbete.

Utresa sker i början av februari efter en veckas förberedelsekurs på Erikshjälpens kontor i Huskvarna. Praktikperioden i fält är mellan fyra till sex månader.

Som praktikant placeras du hos någon av Erikshjälpens samarbetsorganisationer och tar del av det dagliga arbetet som den organisationen bedriver. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken organisation du är placerad på och det projekt som den organisationen bedriver.

Alla praktikanter genomför ett antal informationsuppdrag som utformas tillsammans med Erikshjälpens kommunikationsavdelning. Efter hemkomst genomför praktikanterna också informationsuppdrag i Sverige.

Praktiken finansieras till största del av Sida.

Tycker du att det låter intressant?

Sista ansökningsdag för våren 2018 är 31 augusti 2017.

Efter sista ansökningsdag går vi igenom alla ansökningar och har sedan en rekryteringsdag med individuella intervjuer.

Har du frågor, kontakta Emelie Röstedal, emelie.rostedal@erikshjalpen.se

På fotot: 2016 års praktikanter